top of page

Skins


Skins dizisini izleyenler, yedinci sezonda en sevilen üç karakter için yazılmış özel ‘gelecek’ bölümlerini hatırlar. Lisede en hafif tabiriyle "kayıp gençlik" yaşayan bir grubun sıkıştıkları hayattan kaçmak için bitmek bilmeyen partileme dönemini anlatan dizide; yirmili yaşlarının başlarında sadece yaş olarak büyüyebilmiş ama aynı kaçış yöntemlerinden çok da uzaklaşamamış karakterler anlatılıyordu.


Industry dizisi ise Skins'te (yatırım fonları üzerine çalışan) Effy karakterine dair bölümlerin uzatılıp kendi başına dizi yapılmış hâli gibi adeta.

Parti kızı Effy yerine bu sefer Bristol’den değil New York’un yoksul bir banliyösü olan Binghamton’dan gelen hırslı Harper Stern var. Dizi Harper’ın kendinden çok daha ayrıcalıklı bir grup yeni mezun ile Goldman Sachs muadili kurgusal bir banka olan Pierpoint & Co’da işe başvurması ile açılıyor.

Sonrasında dizi içinde “mezunlar" [graduates] olarak isimlendirilen bu grubun şirket içindeki “krizlerle” ve kendi hayatlarındaki kişisel sorunlarla başa çıkma çabalarını ya da bu gerçeklerden kaçışlarını izliyoruz.


Farklı sınıflardan ve buna bağlı olarak farklı sınıflandırılan okullardan gelen karakterlerin hepsi, kayıp gençlikten kayıp genç yetişkinliğe terfi etmiş gibi duruyor. Banka içindeki dinamikler ve çalışma koşullarının herkes üzerindeki etkisi ile beraber oldukça akıcı yapısı olan dizi, bingelenmeye oldukça müsait.


Industry, dizide yaratılan ortamın gerçekçiliği açısından bu sektörde çalışmaya devam etmekte olan finansçılardan da tam puan aldı. Time dergisine göre bankacılık jargonundan heyecan verici bir şov çıkaran bu yapım, "Euphoria" dizisinin "The Wolf of Wall Street" filmi ile tanışmış/karıştırılırmış hali.

İkinci sezonu ile geri dönen ve çoktan üçüncü sezon onayını alan dizi, HBO yapımı olması ve finans dünyasında geçiyor olması nedeniyle yeni bir "Succession" olabilir mi gibi sorular sordursa da şimdilik oldukça sürükleyici ve eğlenceli bir seyirlik kulvardan devam ediyor.

✍🏼: @esranalbant

📸: bbc/hbo


Comments


bottom of page